Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Nagy Jü legendája társasjáték

14.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Garphill Games
Nem értékelt

Izgalmas és szerteágazó történetet írhatsz Nagy Jü cipőjében járva, miközben csatornarendszert építesz és települést védsz.
Jön az árvíz, jön árvíz... árad a Sárga-folyó! Lépj Kína legendás hősének, Nagy Jü-nek, a cipőjébe és próbáld meg megzabolázni a máskor életet adó folyót. De nem csak az árvíz gyengít téged, a portyázó hordák is csak azt lesik mikor csaphatnak le és zsákmányolhatnak értékes dolgokat.

Rólad mit mesél majd az utókor? Sikeres vezér leszel, a nép hőse vagy a folyó mindent és mindenkit elmos majd?

Youtube videók

Leírás

Jao császár uralkodása alatt Kína népét a Sárga-folyó mentén folyamatosan halálos áradások sújtották. Habár a császár megbízta hivatalnokát, Kunt, az nem járt túlzott sikerrel. Mondhatni a megbízatása rejtélyes módon véget ért. A férfi halála után Jü örökölte apja munkáját, aki bölcsen, de tanult Kun kudarcaiból és egy csatornarendszert kezdett el kiépíteni, hogy a háborgó folyót elvezesse.

Írd meg a saját legendádat Nagy Jü cipőjében járva! A munkáslehelyezős társasjáték bármennyiszer újrajátszható, szerteágazó történetszálú kampányjáték kizárólag egy fő részére. Itt egyedül írod a legendát! Játékosként a Te feladatod lesz a fenyegető áradást kordában tartó csatornarendszer kiépítése, és a folyamatosan fejlődő, terjeszkedő település megvédése a barbárok fenyegetésétől és portyázásától. Játszmáról játszmára újabb történetszál bontakozik ki és új elemekre teszel szert.

Semmi bevezető csak a játék! Vesd bele magadat egyből a kampány sűrűjébe - a vereségtől sem kell félni, ezek is előre visznek a történetben.
Csak akkor nyisd ki a krónikát, amikor arra konkrét utasítást kapsz! Minden alkalommal, amikor a játék során egy számmal ellátott teknős hatását kell érvényesítened, lapozd fel a krónika megfelelő bekezdését és kövesd az utasításokat. Ugyan ez érvényes a történetpaklira is - akkor lapozd fel ha utasítást kapsz.

A játék célja:

A játék elemek változhatnak játékról játékra, de neked a végső cél lebegjen a szemed előtt: az idővel versenyezve fejezd be a csatornarendszer építését. A győzelemhez 6 csatornaszakaszra lesz szükséged és hogy azt a fordulót is túléld, mikor a cél teljesül.

Egy forduló menete:
 

Aratás - munkásokhoz és erőforrásokhoz jutsz, húzol városlakó kártyát, így felkészülve a fordulóra.
Akciók végrehajtása - használd az összes kézben tartott városlakókártyádat, az akciókat pedig hajtsd végre a munkásaid által. Többféle akciót is végrehajthatsz: csatorna építése; barbárok megtámadása; új városlakókártyák felfogadása vagy elbocsátása; farmok, előőrsök és kunyhók építése; kunyhók használata; kereskedés. Mindegyik akcióhoz különböző erőforrásra és munkásra lesz szükséged és mindegyik más-más területet fejleszt.
Az uszály visszahelyezése (ha használtad)
Támadás elszenvedése - ilyenkor a barbárok támadnak és te két irányt is választhatsz. Vagy megvesztegeted őket vagy pedig a várost védelmezve sérüléseket szenvedsz el.
Kártyasor frissítése - Töltsd fel a játéktábla fölötti mezőket barbárokkal és városlakókkal.

Játék vége:


A játékot úgy tudod megnyerni, hogy megépíted mind a 6 csatornaszakaszt és túléled az aktuális fordulót. Bár a győzelem egyszerű, de veszíteni mégis háromféleképpen veszíthetsz - az áradás miatt, barbárok miatt, sérülés miatt. Az áradás miatt: mikor a víz eléri a csatornarendszer még meg nem épített szakaszát. Barbárok miatt: mikor 7 barbár van a játéktábla fölött. Ha pedig már nincs városlakókártyád, vagy bármi, amit elpusztíthatnál, akkor a sérülés miatt veszíted el a játékot.

Bár elsőre rémisztő lehet a szabályzat hosszúsága és a játékelemek mennyisége, de ez ne tántorítson el a történettől és a legendává válástól!


Fontos! Ne nézegesd a krónikát és a történetpaklit - és ne is keverd meg a történetpaklit. Erre majd a játék során kapsz utasítást.


Doboz tartalma:

30 db városlakókártya, 16 db barbárkártya, 7 db győzelemkártya, 7 db vereségkártya, 6 db kunyhókártya, 10 db csatornakártya, 1 történetpakli (71 db kártya), 34 db munkás (10 db fehér, 6-6 db a többi színből), 3 db farm, 4 db előőrs, 4 db kunyhó, 12 db kauri kagyló, 9 db agyag, 9 db fa, 9 db ellátmány, 1 db uszály, 1 db áradás,1 db krónika, 1 db játéktábla.

Paraméterek

Korosztály 13+
Mechanikaquestion_mark tablóépítés
Játékosok száma :1 fő
Játékszabály jellege összetett
Játékidő 40-90perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa vetélkedős
Kiadás éve 2023
Nyelvi függőség nyevfüggő
Játékszabály nyelvei (Magyar) igen
Tervező
Illusztrátor

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.