Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A nyugati királyság világa

Garphill Games két, alapjaiban hasonló játékot alkotott. Bár ezen nem is kellene meglepődni, hiszen A nyugati királyságról beszélünk és ha szeretnénk elmerülni ebben a csodálatos középkori világban, még választási lehetőségünk is van, hogy kik legyünk. Dönthetünk úgy, hogy a királyt segítve építjük a birodalmat (és a katedrálist) vagy megküzdünk a betolakodókkal és szaracénokat térítünk. Bármelyik mellett is tesszük le a voksunkat, nem fogunk csalódni és izgalmas stratégiai játékokat tarthatunk majd a kezünkben!

De mégis miben különbözik a két játék?

Mielőtt kinyitnánk a dobozokat már érezhetjük a leglátványosabb különbséget. Kézbe fogva a Lovagok kétszer olyan nehéz, mint az Építőmesterek. Kinyitva pedig láthatjuk is, hogy a Lovagok méretre azonos doboza sokkal jobban tömve van a különböző játékelemekkel (elpakolásnál úgy kell tetrisezni, hogy minden vissza férjen a dobozba).

Mindkét játék mechanikája alapján a munkáslehelyezős kategóriába esik, még sem ugyanúgy működik a kettő. Míg az Építőmesterek során egy adott munkáscsoporttal kell gazdálkodnunk (20 fő, a kiegészítővel pedig bejött a Kézműves, mint új munkás, amely bizonyos esetekben kettőt ér), addig a Lovagokban minden kör elején csak 6 munkásunk van, és velük kell minél több akciót végrehajtani. Az Építőmesterekben nincs különbség a munkások között, bármelyiket (szinte) bárhová lehelyezhetjük. Ezzel szemben a Lovagokban adott helyre csak adott munkásokat tehetünk le.

Bár az értük járó büntetés nem egyezik, de mind a két játékban szerezhetünk adósságkártyát, amelyek a játék végi pontozáskor járnak mínusz ponttal.

Míg az Építőmesterekben nyersanyag gyűjtéssel jutunk előrébb, azt a későbbiekben felhasználva különböző épületek megépítéséhez, addig a Lovagokban különböző akciók végrehajtásával szerzünk pontokat, itt csak kétféle nyersanyagot találhatunk meg (zsákmány és ezüst). Ehhez kapcsolódóan, mind a két játékban kapunk plusz pontokat a játék végén a megmaradó nyersanyagok után, míg az Építőmesterekben 10 ezüstönként után jár egy pont, addig a Lovagokban 3 ezüst után kapunk egy pontot.

Ha még nem tudod, hogyan is működik a munkáslehelyezős játék, akkor az Építőmesterek kiváló kezdés lesz! Ha pedig egy hosszabb, egész estés játékra vágysz és nem rettent el a komplex taktikák kitalálása, akkor a Lovagok lesz a te játékod!

játékok alapja az alapos tervezés és taktikázás, de az egyikben kicsit jobban számít a szerencse és a barátaid szándéka. A két játék közül az Építőmesterek során több a játékosok közötti interakció, hiszen egy közös játéktáblán játszotok, ezzel szemben a Lovagok során inkább rajtad múlik az akciók száma. Míg az előbbi játékban a társaid elfoghatják a munkásaidat, ezáltal neked kevesebb lehetőséget hagyva a nyersanyaggyűjtésre, számukra pedig több ezüstöt hozva. Addig az utóbbi, Lovagok, során a saját taktikáidra kell támaszkodnod és az akcióid jellegétől függ, hogy mennyire tudod kihasználni a játéktábla adottságait.

Akár A nyugati királyság építőmestereit, akár A nyugati királyság lovagjait választod nem ér majd csalódás!

MEGÉRKEZETT A NYUGATI KIRÁLYSÁG LEGÚJABB TAGJA, A KÉZMŰVESEK KORA A NYUGATIKIRÁLYSÁG ÉPÍTŐMESTEREI KIEGÉSZÍTŐ JÁTÉKA, MELY RENGETEG ÚJ IZGALMAT HOZ A JÁTÉKBA! NE HAGYD KI!

Tartalomhoz tartozó címkék: Ajánló