Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Arkwright - A kártyajáték

14.990 Ft
13.491 Ft
1.499 Ft 10%
Menny.:DB
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Game Brewer
Nem értékelt

Az ipari forradalom a XVIII. században kezdődött. A kézi gyártásról a nagyüzemi termelésre való átállás egyik első jeles képviselője Richard Arkwright volt, aki a mai modern gyárak elődeit hozta létre. Ezekben az üzemekben már a gépesített gyártás játszott főszerepet a termékek elkészítése során.

Az Arkwright: A kártyajátékban angol vállalkozókat alakítotok, akik gyárakat építenek és munkásokat alkalmaznak, hogy termékeket készítsenek és adjanak el. Minél több munkásotok van, annál többet tudtok értékesíteni. Ám legyetek felkészültek a válságokra és a konkurenciára…

Youtube videók

Leírás

A 18. század végén kezdődik az ipari forradalom. Az első gyárakat olyan üzletemberek alapították, mint Richard Arkwright, aki az első gyapjúfonó gyárat vezette olyan gépekkel, mint a "Spinning Jenny" és a vízkeret.

Az "Arkwright: The Card Game"-ben vállalkozást vezetsz, és munkásokat fogsz alkalmazni a különböző gyáraidban áruk előállítására és értékesítésére. Minél több munkavállaló, annál több árut lehet eladni – de készülj fel a válságokra és a kemény versenyre.

A játékot három évtizeden keresztül játsszuk (1770/1780/1790), évtizedenként négy körre osztva. A körödben új kártyákat játszhatsz ki a kezedből a gyárak megnyitásához és a meglévők frissítéséhez, a fejlesztések kiválasztásához, a gyári minőség javításához, a gépek építéséhez és az új munkások alkalmazásához. Pénzt is fizethet részvénytulajdonodnak növelésére, és hitelt is felvehetsz, ha több pénzre van szükséged a termelési költségekhez. Az akciófázis után fejlesztheted képességeidet a játékostáblán lévő fejlesztési jelzőkkel, vagy elveheted az elérhető fejlesztési kártyák egyikét.

Ezután kezdődik a gyártási fázis, ahol minden játékos, aki rendelkezik az aktuális áru gyárával, előállítja ezeket az árukat. A piac az általános kereslet ingadozik, így a kereslet alacsonyabb lehet az aktuális áru értékénél, ami csökkenti a profitot. A dolgozókat meg kell fizetni, a gépek pedig rendszeres karbantartásra szorulnak, így a nyereség helyett pénzt veszíthetsz. Ha elegendő mennyiséget adsz el egy áruból, az növeli a részvény értékét, és a legmagasabb vonzerőért bónuszok járnak. Végül, ha nem tudod eladni áruid a hazai piacon, akkor külföldre szállíthatod vagy tárolhatod őket a jövőbeni körökre.

Az utolsó forduló után a játék véget ér. A játékosok ezután eladják az összes raktárukban maradt árut, csökkentik a birtokukban lévő részvények számát a felvett kölcsönök számával, és csökkentik részesedésük értékét a személyes szállítási útvonaluk alapján. Ezután minden játékos megszorozza a megosztások számát a részvény értékével, hogy meghatározza a végpontszámát. A legmagasabb végpontszámmal rendelkező játékos nyeri a játékot.

Paraméterek

Korosztály 12+
Mechanikaquestion_mark tablóépítés
Játékosok száma 1-5
Korosztály 12 éves kortól
Játékidő 90 perc
Nyelv magyar
Nehézség 3,76 / 5

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.