Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Arnak elveszett romjai társasjáték

17.890 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Czech Games Edition
(1)

A feltérképezetlen tengerek egyik lakatlan szigetén a felfedezők egy nagy civilizáció nyomaira bukkantak. Te egy expedíciót fogsz most vezetni, hogy felderítsd a szigetet, elveszett ereklyékre lelj és félelmetes őrzőkkel nézz szembe, mindezt azzal a céllal, hogy megismerd a sziget titkait.

Az Arnak elveszett romjai a pakliépítést és a munkáslehelyezést ötvözi egy felderítős, erőforrás-kezelős és felfedezős játékban!

Youtube videók

Paraméterek

Korosztály 12+
Mechanikaquestion_mark munkáslehelyezős
Ajánlott korosztály 12+
Játékosok száma 1-4 fő
Játékszabály jellege közepesen összetett
Játékidő 60-120 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa munkás lehelyezés, pakliépítés
Kiadás éve 2021
nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező Mín, Elwen
Illusztrátor Milan Vavroň, Jakub Politzer, Ondrej Hrdina, František Sedláček, Jiří Klus

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2021. 07. 24.
Sziasztok!
Túl vagyunk pár játékon és azt kell mondjam, gyöngyszem született.
A játék kialakítása, a doboz, a mütyürök, a tábla mind hozzák a dzsungel hangulatot. Egyedül talán az érme/iránytű párost tudnám felhozni gyengye láncszemnek. Azok a megszokott karton tokenek és azok vannak legtöbbet használva. Lehetek volna azok is valami műanyag megoldások.
A szabályrendszer pár játék alatt kitisztul. Egyértelmű lesz, hogy mit kellene csinálni. A történet szerint az elveszett templomot kell felkutatni. Minden egyes felfedezési lépcsőfoknak ára van és bizony erősen agyalni kell a végén. Érdekesen kombinálja a játék a munkáslehelyezést és a pakliépítést.
2 régészünk van összesen, de a kártyákkal bőven el lehet lenni még körökön keresztül.
Amit kiegyensúlyozatlannak érzek, hogy eddigi tapasztalataink szerint a templom felfedezése hozza a legtöbb pontot, így a többi felfedezés kicsit haszontalanná válhat.., viszont ha nincs felfedezés, nyersanyag sincs.
A játék végi kombózás a lapokkal/régészekkel viszont a kedvenc részem. 5 fordulóból áll a játék. Kb az utolsó kettőben lehet látványosan előrehaladni. Ha 4-en játszotok, akkor itt jöhetnek elő a bonyodalmak és az addig kitalált kombó bizony könnyen burulhat.
Mindent egybevetve a játék egy könnyed délutáni családi játék, könnyen tanulható, kicsit agyalós végkifejlettel, gyönyörű képi világgal.
Jó vétel volt, ajánlom.