Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cikk róla a Jem magazinban

Bitoku társasjáték

20.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: DEVIR
Nem értékelt
Felkészültél, hogy segíts az elveszett lelkeken és te legyél az erdő következő szelleme? Réges-régen, egy olyan korban, amit az emberiség már rég elfelejtett, létezett a Nagy Szellem. A Nagy Szellemnek már a puszta létezése is békével és élettel itatta át a millennium korú Erdőt, ahol a szellemek éltek. De a Nagy Szellem nem létezhet örökké, amint lejárt a neki szánt idő, visszavonul a világból, s helyét egy erdei kis szellem egy új Bitoku veszi át, aki majd az új Nagy Szellemmé válhat. Képes leszel méltó utódja lenni a régi nagy Bitokunak?
A 2022-es UK Games Expo legjobb társasjáték (euro-stílusú) bírói díj nyertese.

Leírás

Rajtad a sor, hogy a következő Nagy Szellemmé válj!

Ahhoz, hogy méltó legyél a cél eléréséhez, be kell bizonyítanod, hogy képes vagy a Felemelkedésre és át tudsz lényegülni a Nagy Szellemmé. Mivel a játék rendkívül összetett, így csak egy kivonatban ismertetjük a szabályokat. A játék 4 fordulóból áll, minden forduló pedig 4 fázisból áll, amik az évszakok neveit viselik.

Tavasszal az erdő és a szellemek is felkészülnek az új évre, a játékosok ekkor kártyákat húznak és a játékostábláikon található állások alapján jutalmakat gyűjtenek be, erőforrásokhoz jutnak. Tavasszal az erdőnek és a szellemeknek is fel kell felkészülniük az új évre.

A játékosok ezt úgy érik el, hogy kártyákat húznak és a játékostábláikon található állások alapján jutalmakat gyűjtenek be, erőforrásokhoz jutnak. Nyáron történik az akciók végrehajtása, ebben a fázisban a játékosok kártyákat játszanak ki, a már feloldott kockáikat költik el. Minden kártyának és a tábla minden mezőjének más, egyedi képessége van. A tábla moduláris, amikbe a játék előkészítésekor véletlenszerűen kerülnek be lapkák, amik az adott játékalkalomra megadják a tábla helyszíneit, és azok használható képességeit.

 
Ősszel a játékosok állásai alapján egy új körsorrend alakul ki, a fordulót jelző Nagy Szellem jelölőt pedig tovább kell léptetni. Télen a játékosok az ebben az évben kijátszott kártyáikat a dobópaklijaikba teszik, ha úgy van, akkor végleg meg is szabadulhatnak bizonyos lapoktól, ezekért cserébe győzelmi pontokat kaphatnak, valamint visszaveszik a tábláról a kockáikat, és végül felkészülnek az új fordulóra. 
 

A moduláris játéktábla, a rengeteg helyszínlapka, kártya mind annyi változót adnak a játékhoz, amik egyrészt rengeteg utat biztosítanak a győzelemhez, másrészt az újrajátszhatósági faktort az egekbe emelik.

A játék egyszemélyes módjának a tervezése és kidolgozása Turczi Dávid játéktervezőnek és csapatának köszönhető. 

Ha te is  kipróbálnád a 2021-es Esseni társasjáték kiállítás egyik legkeresettebb darabját, ne habozz, rendeld meg a Bitoku társasjátékot!

A doboz tartalma: 1 játéktábla, 172 jelölő, 152 db lapka, 111 kártya, egyéb elemek ( 58 db amulett +1,+2,+3), 32 háromszorozó erőforrás-lapka, 12 hikaru jelölő, 4 db játékossegédlet, 1 játékszabály  

Paraméterek

Korosztály 12+
Mechanikaquestion_mark szettgyűjtés
Ajánlott korosztály 12+
Játékosok száma 1-4 fő
Játékszabály jellege köepesen összetett
Játékidő 90-120 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Pakli építés,
Kiadás éve 2022
nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező Germán P. Millán
Illusztrátor Edu Valls

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.