Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
12.990 Ft
10.990 Ft
Kedvezmény: 2.000 Ft 15%
Az akció időtartama: 2021. 10. 31. -
Menny.:db
Egy szép új világ társasjáték
Nagyításhoz állj a képre az egérrel

Egy szép új világ társasjáték

12.990 Ft
10.990 Ft
Kedvezmény: 2.000 Ft 15%
Az akció időtartama: 2021. 10. 31. -
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: La Boite de Jeu
Várható szállítás: 2022. február 02.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Hála Legfőbb Vezetőinknek, a világ népei az 5 világkormány zászlajai alatt egyesültek. A háborúk véget értek, és mindenki maradéktalanul boldog, mert tudják, hogy jó kezekben vannak. Innentől nincs más dolga senkinek, mint együtt, közös erővel felépíteni Egy szép új világot a Legfőbb Vezetők irányítása alatt, ahol mindenki boldog, mert nem is lehetne más!

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

Az Egy szép új világ társasjáték ötvözi a retrofuturisztikus és a disztópikus hangulatot, draftolási mechanikára épít.

A játékosok az 5 világkormány egyikének Legfőbb Vezérét alakítják, és mindenkinek az lesz a célja, hogy a saját birodalmát nagyobbá, erősebbé és hatalmasabbá fejlessze, mint az ellenfelei. 

Összesen 5 kártyatípusból lehet gyűjtögetni, valamint építkezni (épület, jármű, kutatás, projekt, felfedezés); és mindenki arra törekszik, hogy ezeket a  játék végére a lehető legjobb kombinációkban párosítsák össze. Minden megszerzett kártyáról a játékos eldöntheti, hogy berakja a felépíteni kívánt kártyái közé, ekkor az 5 erőforrástípust (nyersanyag, energia, tudomány, arany, felfedezés) kezdi el gyűjtögetni a kártyán, VAGY eldobja az adott lapot, hogy annak újrahasznosítási bónuszát érvényesítse, és ezzel a termelési fázison kívül jusson erőforráshoz.

Amikor mindenki eldöntötte, hogy melyik lapját hogyan használja fel, megkezdődik a termelés fázis: sorra haladva az 5 erőforráson, mindenki a már megépített kártyái és birodalma alap termelését figyelembe véve szimultán elveszi a kockákat, először az első erőforrással kezdve. Ez a sorrend azért lesz fontos, mert minden erőforrás-típushoz tartozik egyfajta embertípus (legyen az befektető vagy tábornok) akik azon túl, hogy önmagukban is győzelmi pontokat érnek, még bizonyos kártyák felhasználhatják őket erőforrásként, vagy pedig a játék végén beszámításra kerülnek az értük járó győzelmi pontok. Ezeket az embereket pedig mindig az kapja, aki az adott erőforrásból a legtöbbet termelte ki.

Fontos még megemlíteni az új világ egyik legfontosabb erőforrását: a Kristániumot! Ez a "joker erőforrás", amely bármelyik erőforrást tudja helyettesíteni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.