Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Géniusz Kvartett: A világ nevezetes csodái - ismeretterjesztő kártyajáték

Elérhetőség: Értesítés kérése
Nem értékelt

Fedezd fel a világot kártyáról kártyára! Gyönyörű vízesések, fenséges hegycsúcsok és a Föld legnagyobb rejtélyei: ismerd meg játszva bolygónk legnevesebb csodáit! Gyűjtsd össze az ugyanahhoz a témához kapcsolódó kártyákat, és zsebeld be a győzelmet!

A Géniusz Kvartett sorozat egy szórakoztató kártyajáték az egész családnak. De ami ennél is fontosabb, hogy olyan alapvető tudást ad, amihez a mai rohanó világban egyre nehezebben jutnak hozzá a gyerekek. Mindezt úgy, hogy felkelti a tudásvágyat, és a tanulást mókás időtöltéssé varázsolja.

Légy szemfüles, kérdezz okosan és nyerj!

Leírás

A világ csodái egy karnyújtásnyira!

Ebben a játékban az ifjú géniuszok kártyalapról-kártyalapra fedezhetik fel csodálatos bolygónk leglátványosabb helyeit és miközben így haladnak, rengeteg dolgot megtanulhatnak. A játékszabályok egyszerűek: kérdések megválaszolásával gyűjts össze annyi lapot, amennyit csak tudsz! 

Mitől különlegesek a Purple Cow ismeretterjesztő kártyái?

Rohanó világunkban egyre nehezebb tényleges tudáshoz jutni, mert bár az elérhető információ rengeteg, mégis a digitális eszközök sora hajlamos elkényelmesíteni agyunkat – ezzel együtt figyelmünket, koncentrációnkat. Csak pár kattintás és szinte bármiről bármit megtudhatunk, ám ha telefonunk épp mégsem lenne szolgálatkész rájöhetünk, mennyire keveset tudunk a világ dolgairól. A Purple Cow ismeretterjesztő sorozat célja, hogy újra élessze a gyermekek tudásvágyát, kíváncsivá, nyitottá tegye őket a világ dolgai iránt és, hogy játékos módon megannyi tudásmorzsát csepegtessen elméjükbe. 

A játék menete:

A dobozban 10 különböző témakör kártyái találhatók, témánként 4 nevezetességgel (például a Vízesések témakör kártyái : Niagara-vízesés, Iguazú-vízesés, Viktória-vízesés, Angel-vízesés). Minden, az adott témához tartozó kártya tetején szerepel a téma, az alján pedig a témához tartozó négy nevezetesség neve. A játékosok célja, hogy a lehető legtöbb, 4 kártyából álló, egy témához tartozó sorozatot összegyűjtsék.

1.   A játékosok megnézik saját kártyáikat és eldöntik, hogyan szeretnének nekikezdeni a gyűjtögetésnek. A cél 4 kártyából álló sorozatokat begyűjteni, úgyhogy általában, ha legalább 2 ugyanahhoz a sorozathoz tartozó kártya van a kezedben, akkor érdemes azokkal kezdeni.
2.   A játékosok a saját körükben megkérdeznek egy másik játékost, hogy van-e a kezükben egy bizonyos kártya. Csak olyan kártyára kérdezhetnek rá, aminek a sorozatából legalább egy kártya a kezükben van. Például: „Van nálad városkapu kártya?”. Ha a válasz igen, a játékos folytatja: „Nálad van a 4-es, a párizsi diadalív?”.
3.   Ha a válaszoló játékosnak van a kezében a kérdéses lap, akkor át kell adnia a kérdező játékos számára, és a kérdezőnek van egy újabb köre.
4.   Ha egy játékos összegyűjt egy 4 kártyából álló sorozatot, akkor azt képpel felfelé le kell raknia az asztalra, és van egy újabb köre.
5.   Ha a válaszoló játékosnak nincs a kezében a kérdéses kártya, akkor azt mondja „Húzz!”, és az ő köre következik. A kérdező játékosnak ekkor fel kell húznia egy lapot a kezébe a húzópakliból.
6.   A játék ehhez hasonlóan folytatódik. Amikor a húzópakli elfogy, a játék folytatódik, de a játékosok nem húznak kártyát a körük végén.
7.   A játék akkor ér véget, ha egy játékos kezéből elfogynak a kártyák. Az a játékos, aki a legtöbb sorozatot gyűjtötte össze, nyer.

Tipp: Figyelj arra, hogy a többiek mit kérdeznek, mivel ezáltal valójában megmondják, hogy milyen lap van a kezükben! Ez az információ a válaszokkal és a kezedben tartott lapokkal együtt segíthet kitalálni, hogy pontosan melyik kártyát kérd a saját körödben.

A doboz tartalma: 41 kártya (1 szabálykártya és 40 feladványkártya - 10 különböző témában, témáként 4 nevezetességgel)

További infók:

Ajánlott életkor: 6+

Játékosszám: 2-6 fő

Játékidő: 10-20 perc

Paraméterek

Korosztály 9+
Mechanikaquestion_mark oktató
Ajánlott korosztály
Játékosok száma
Játékszabály jellege
Játékidő
Játék jellege
Játék mechanizmusa
Kiadás éve
Nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező
Illusztrátor

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.