Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gólem társasjáték

27.990 Ft
25.191 Ft
2.799 Ft 10%
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Delta Vision
Nem értékelt
Prága, 1584. Loew rabbi idegesen tesz-vesz a zsinagóga padlásán. Egy asztalon könyvkupacok, olvadt arany a tégelyben, és egy agyagból formált termetes emberi alak. „Jöjjön hát az utolsó lépés – suttogja a rabbi –, mert csak egy igaz szó kelthet téged életre!” Amint az „Igazság” szót belekarcolja az óriás homlokába, és az „Isten” szót becsúsztatja a szájába, természetfeletti csend ereszkedik a szobára. A lassan kinyíló szemekből baljóslatú fény árad, és a teremtmény a tekintetét a rabbira vetve várja gazdája első parancsát. A gólem legendája az egyik leglenyűgözőbb történet a világon, melynek eredete a zsidó hagyományokban gyökerezik. Ez a történet ihlette ezt a komplex stratégiai játékot, melyben a játékosok olyan tudósok szerepét öltik magukra, akik a híres agyagemberek újrateremtésén munkálkodnak.

Leírás

A gólem legendája az egyik leglenyűgözőbb történet a világon, melynek eredete a zsidó hagyományokban gyökerezik. Ez a történet ihlette ezt a komplex stratégiai játékot, melyben a játékosok olyan tudósok szerepét öltik magukra, akik a híres agyagemberek újrateremtésén munkálkodnak.

Használd a tudásodat (melyet a héber ábécé első betűje, az „álef” jelképez), hogy ősi könyveket tanulmányozz, gyűjts aranyat, hogy a tömböket beolvasztva varázslatos ereklyéket készíts, kelts életre fáradhatatlan gólemeket, hogy a városba küldve őket fontos munkákat végezzenek. A tanoncaid segítségével és a megszerzett tudásod elköltésével őrizd meg az uralmat a gólemjeid felett, noha dönthetsz úgy is, hogy a fenntartási költség megfizetése helyett elpusztítod őket.

A háromdimenziós zsinagóga gondoskodik a rendelkezésre álló akciók dinamikus véletlenszerűségéről, a gólemek kezelése izgalmas újdonságot hoz a munkáslehelyezésbe, és a játékostáblákon végrehajtható fejlesztések a lehetséges stratégiákat illetően kínálnak rendkívüli változatosságot.

 

A doboz tartalma:

1 játéktábla, 1 zsinagógatábla, 1 zsinagóga-épület, 15 színes golyó, 12 akciólapka, 12 karakterkártya, 27 célkártya, 38 könyvkártya, 30 környéklapka, 4 passzoláslapka, 37 agyagjelző, 37 tudásjelző, 37 pénzjelző, 40 aranytömb, 4 ereklyelapka, 3 menórajelző, 18 kezdéslapka

Paraméterek

Korosztály 14+
Mechanikaquestion_mark munkáslehelyezős
Ajánlott korosztály 14+
Játékosok száma 1-4fő
Játékszabály jellege közepesen összetett
Játékidő 90-120perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa draft,munkáslehelyezés,váltakozó képességek
Kiadás éve 2023
Nyelvi függőség nyevfüggő
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező Virginio Gigli, Flaminia Brasini, Simone Luciani
Illusztrátor Roberto Grasso

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.