Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
ÚJ FIZETÉSI MÓD-BARION
20.000 FT FELETTI RENDELÉS ESETÉN DÍJMENTESEN SZÁLLÍTUNK!
A VÁSÁRLÁS NINCS REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTVE, ANÉLKÜL IS LEADHATOD RENDELÉSED!

Hol van a hősöm? - Érkezik a Cartographers Heroes

Hol van a hősöm? - Érkezik a Cartographers Heroes

Bár az északi földterületeken nagy megtiszteltetésnek számít térképészeti munkát végezni, sajnos az expedíciókon való részvétel egyre veszélyesebbé vált az utóbbi időkben. Szerencsére a Gimnax királynőhöz hűséges hősök bátran szembeszállnak a fenyegető Dragul hordákkal! Használd ki a bátor lovagok erősségeit, és terjeszd ki Nalos Királyságának területét – a királynő dicsőségére!

A Kartográfusok társasjáték 2019-es megjelenése óta szép sikereket könyvelhetett el, 2020-ban Kennerspiel des Jahres jelölként a legjobb három játék közé jutott. Népszerűsége nem meglepő, hiszen egy gyors játékról van szó, melyben a szimultán rajzolás miatt szinte nincs holtidő, ugyanakkor elegendő átgondolnivalót biztosít a különböző színű és formájú alakok rögzítése saját térképünkre - hiszen ezek ügyes elhelyezésén múlik, melyik évszakban milyen pontokat tudunk begyűjteni. Azt hittük, ezt az élményt már nem lehet fokozni - pedig úgy néz ki, lehet!

Új fejezet nyílik a birodalom történetében!

A Cartographers Heroes dobozában minden megvan, ami az önálló játékhoz kell. A rajtaütéskártyák, a felfedezéskártyák és a pontkártyák ugyanakkor keverhetők a Kartográfusok dobozában lévőkkel – az új szabályból részletes útmutatást kapunk arra, hogy milyen játékelemeket hogyan érdemes kombinálni a két kiadásból. Az eredmény: egy még változatosabb játék, mely azonban megtartotta az előd legjobb vonásait - sőt, még annál többet is ad!   

Miben nyújt újat?

 • 16 új pontkártya – A még változatosabb célokért.
   
 • 4 új rajtaütéskártya – A szörnyeknek ráadásul már különleges hatásuk van!
  Miután a játékosok a szokásos módon végrehajtották a rajtaütéskártyát (átadták térképüket a szomszédjuknak, aki berajzolta arra a kártyán látható formát, és a térképek visszakerültek tulajdonosukhoz), a kártya képpel felfordítva az asztalon marad, mivel innentől kezdve érvényesül a szörny hatása. Például, ha a Sárkánytűz szörnymezőivel szomszédos mezőket sikerült lefedni, a játékos 3 érmét kitölthet az érmesávján.

   
 • 4 hőskártya – A hősök hatékonyan szállnak szembe a szörnyek fenyegetésével.
  A hőskártyák egy új tereptípust hoznak játékba. A kard szimbólum jelöli magát a hőst, egy hőskártya felfordításakor ezt a játékosok bárhová berajzolhatják térképükön. Ezt követően a játékosok a berajzolt hős mezőjéhez képest bejelölik a hős támadásmezőit is, mely a szörnyekre van hatással: a támadásmezők azonnal elpusztítják a korábban berajzolt szörnyeket, illetve azokat is, melyek később "kerülnek a hős útjába". Az elpusztított mezőket X-el kell jelölni, ezek elveszítik eredeti tereptípusukat, ugyanakkor kitöltött mezőnek számítanak.

Kihívásokkal teli terep

Merészkedj eddig soha nem látott új tájakra, térképezd fel a birodalom legeldugottabb és kihívásokkal teli területeit is!
A Heroes kiadással egy időben új tájak is elérhetővé válnak majd: a Nebblis, Affril és Undercity térképcsomagokkal 3 új terepen tehetjük próbára képalkotó képességünket. 

Nebblis - Plane of Flame

Tartalma 75 kétoldalú térképlap egy tömbben, és 3 vulkán kártya.

A természet erőinek nem lehet parancsolni! Alig hogy feltérképeztem egy területet, a láva teljesen átformálta a tájat...

A vulkán kártyákat a felfedezés kártyák közé kell keverni az előkészületek során. Amikor egy ilyen kártyát fordítunk, a kártyán látható formát valamelyik vulkánhoz kapcsolódóan kell berajzolni - ezek a területek elpusztulnak, a hősök támadásmezőihez hasonlóan X-el kell őket jelölni.

Affril - Plane of Knowledge
75 kétoldalú térképlap egy tömbben
3 pontkártya

Milyen különös vidék ez...lerajzoltam az előttem fekvő részeket, de azon túl homályba burkolózik a fennsík...
A játékosok kizárólag kapcsolatban lévő szigetekre rajzolhatnak a térképükön. A szigetek összekapcsolásához egy érme elköltésére van szükség - ezt az érmét át kell húzni, és nem ér csillagot a pontszámításnál.

Undercity - Depths of Sabek
75 kétoldalú térképlap egy tömbben
3 pontkártya

Messzi vidékekre utaztunk, de eddig még egy térképész sem merészkedett az alsóvárosba - kíváncsi vagyok, miért?
Az alsó és felső várost elválasztó vonalat nem lehet csak úgy átlépni! A térképre rajzolt formák nem lóghatnak át a vonalon, és minden berajzolt formának kapcsolódnia kell a két részt összekötő kapuhoz (közvetlenül, vagy korábban lefedett mezőkön keresztül).

RENDELD ELŐ MOST A KARTOGRÁFUSOK-HŐSÖKet  Kosárba

Tartalomhoz tartozó címkék: Ajánló