Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kartográfusok társasjáték

5.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Thunderworks Games
(2)

A királyság térképészeként a feladatod feltárni a távoli, vad vidéket. Rajzold meg az alakzatot, töltsd fel mintával és igazodj a királynő rendeleteihez! Hiszen csak ezek hoznak hírnevet. Ha az év végére pedig neked lesz a legnagyobb hírneved, maga a királynő emel tekintélyes rangra. Ám vigyázz! Nemcsak a vadon, de az ellenfeleid is veszélyesek lesznek rád, akik szörnyeket kihasználva próbálják keresztül húzni számításaid.

Ragadj papiruszt, pennát és kalamárist, és tárd fel az ismeretlent! Válj a legjobb kartográfussá!

Díjak, elismerések:

2020 Spiel des Jahres jelölt

Youtube videók

Leírás

A Kartográfusok egy flip & write jellegű társasjáték, azaz a játékosok újabb és újabb kártyákat felfordítva és azokhoz alkalmazkodva rajzolnak a saját térképükre. Ez a műfaj alapvetően egy gondolkodós, mégis könnyed, relaxáló játékmenetet biztosít, egy kis egymás-levesébe-köpős csavarral. Minden játékos egyszerre játszik, nincsen saját köre, ezért 1 főtől gyakorlatilag bármekkora társaságig játszható (a szabály tartalmaz leírást az egyszemélyes játékmódhoz). A Kartográfusok dobozát kinyitva egy térképtömböt találunk, 5 különböző típusú kártyát, összesen 41 darabot, 4 ceruzát, és egy illusztrált, magyar nyelvű szabálykönyvet. A játék grafikái fantasztikusan megteremtik az alaphangulatot: a középkor jellegzetességeit a fantasy világával vegyítve kísérteties mocsarakat, lombkoronákba épített falvakat, békés, festményi tájakat, elhagyatott romokat, és persze bestiális szörnyeket kapunk. Külön említést érdemel a kétoldalú térkép, ami kvázi a játékosok táblájaként szolgál, amire rajzolni fognak: a játék nulladik lépése ugyanis az, hogy kartográfusként elnevezzük a saját birodalmunkat, megrajzoljuk annak címerét, illetve megadjuk a saját nevünket és titulusunkat. A játék négy évszakon, azaz négy fordulón át tart, a gyártó szerint a játékidő 30-45 perc, de igazából nagyon pörgős az egész játékmenet, 30 perc alatt lemegy egy party, és utána azonnal jöhet is a következő!

Paraméterek

Korosztály 8+
Mechanikaquestion_mark flip & write
Ajánlott korosztály 10+
Játékosok száma 1-100 fő
Játékszabály jellege egyszerű
Játékidő 35-45 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa flip&write
Kiadás éve 2020
Nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező
Illusztrátor

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2021. 01. 20.
Szórakoztat és leköt, gondolkodtat. A gnollok, goblinok és társaik pedig felbosszantanak. :D Azt vettem észre, hogy nem csak a játékostársam ellen játszok, saját magamhoz képest is próbálok fejlődni, ügyesebben taktikázni.
|
2021. 01. 12.
Akár minden nap tudnék vele játszani! :) :)