Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mr. Jack in London társasjáték

9.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Reflexshop
(1)

Londonban járunk a XVIII. század végén. Az utcákat egy név tartja rettegésben: Jack. A nyomozók egyre közelebb járnak ahhoz, hogy kiderítsék merre jár Mr.Jack, akinek nincs más választása, el kell hagynia a várost.

Képes vagy félrevezetni az ellenfeled, vagy briliáns nyomozói képességeiddel kideríteni ki Mr. Jack?

Leírás

A Mr. Jack egy kétszemélyes stratégiai nyomozós játék, melyben az egyik játékos Mr. Jack bőrébe bújik, ahogy éppen menekülni próbál a városból, amíg a másik játékos az őt üldöző nyomozóként keresi a városban, és próbálja leszűkíteni a gyanúsítottak számát. Ha Jack kilétére fény derül, a nyomozót játszó játékos nyer. Ha Jack ki tud jutni a városból, vagy nyolc körig meg tudja tartani kilétének titkát, akkor ő nyer.
A játék során a Jacket alakító játékos tudja, hogy melyik gyanúsított rejti a kilétét, amíg a többi gyanúsított a pályán ártatlan. A játékosok a gyanúsítottakat minden körben különböző irányokba mozgathatják. Jack célja az, hogy elvegyüljön a tömegben, mivel az őt irányító játékosnak minden forduló végén informálnia kell a nyomozót, hogy látható-e éppen Jack a városban. A nyomozó igyekszik leszűkíteni a gyanúsítottak körét, hogy végül sarokba szoríthassa Jacket.

A játék köreiben a játékosok mozgatják a figurákat, kihasználják különleges képességeiket, és vagy fénybe, vagy árnyékba helyezik őket. Minden kör végén a tanúk megmondják, hogy Jack látható-e (fényben áll, vagy egy másik szereplő mellett), vagy nem látható (egyedül áll az árnyékban). A felügyelő így tudja kikövetkeztetni, hogy ki is lehet a rejtélyes gyilkos. Ez így folyik tovább, amíg a felügyelő fel nem fedik a tettes kilétét, vagy ameddig az el nem szökik. A játék végigjátszásához mindkét félnek logikára, intuícióra és hidegvérre is szüksége lesz.

Paraméterek

Korosztály 10+
Mechanikaquestion_mark rácsmozgás
Ajánlott korosztály 9+
Játékosok száma 2 fő
Játékszabály jellege közepes
Játékidő 30-45 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa helyzetkialakítós,szerepjáték
Kiadás éve 2014
nyelvi függőség nyelvfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Fejlesztési területek Kombinációs készség,taktikai gondolkodás,szociális képességek fejlesztése,deduktív gondolkodás

Vélemények

4.00
1 értékelés
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 01. 11.
Nagyon jó kis páros játék, ahol két karakter bőrébe lehet bújni. Úgy látjuk, hogy Jack helyzete a játékban kicsit nehezebb, mint a nyomozóé, de pár játék után is fejtörést okoz, hogy mely karakterek bőrébe bújj az adott körben. Ajánlom mindenkinek akik szeretnek olyan játékokkal játszani ahol a játék egyszerűsége de nagyszerűsége jelen van minden lépésben! Mi biztosan összecsapunk még párszor