Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
11.990 Ft
10.490 Ft
Kedvezmény: 1.500 Ft 13%
Menny.:db
Kép 1/8 - Nidavellir társasjáték
Kép 2/8 - Nidavellir társasjáték
Kép 3/8 - Nidavellir társasjáték
Kép 4/8 - Nidavellir társasjáték
Kép 5/8 - Nidavellir társasjáték
Kép 6/8 - Nidavellir társasjáték
Kép 7/8 - Nidavellir társasjáték
Kép 8/8 - Nidavellir társasjáték
Nidavellir társasjáték
Nagyításhoz állj a képre az egérrel

Nidavellir társasjáték

11.990 Ft
10.490 Ft
Kedvezmény: 1.500 Ft 13%
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Blackrock Games
Várható szállítás: 2022. január 28.
Átlagos értékelés: 1
Egy millenniumnyi béke ér hirtelen véget, ahogy az ősi gonosz kitör börtönéből és bosszúra szomjazva fogva tartói ellen indul. Ám a fogvatartók... nos, maradjunk annyiban, hogy ők már nem szomjasak.

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

Nidavellir, a törpék mérhetetlen kincsektől gazdag birodalma, ahol a jólét már egy ezredéve tart, és ez biza’ a birodalom lakóin is meglátszik. A jóféle serital patakokban folyik, a tavernák sosem zárnak be, az utcákon a mulatozás és tivornyázás kakofóniája hallik.

Azonban Fafnir, a mérhetetlenül kapzsi és gonosz sárkány lerázta magáról láncait, melybe mégy a hegyek is beleremegtek, és a törpék vére ezer év óta először megfagyott. A duhajkodás és dőzsölés kora véget ért, eljött az idő, hogy a törpék ismét munkába álljanak.

Legalábbis gondolhatnánk ezt, ugye? A helyzet azonban az, hogy ezek a mihaszna, léhűtő alakok fittyet hányva a közelgő végzetre, továbbra is főállásban töltik a kocsmákat, és még a kisujjukat sem mozdítják, hogy hadba szerelkezzenek.

Ezért hát nektek, elvalandoknak, nemesi születésű hadvezéreknek kell népetek élére állni, és a haza, becsület és bajtársiasság fényében seregbe toborozni... áh,mit szépítsük? Menjetek a kocsmákba és fizessétek le ezeket a semmirekellőket, hogy végre megmozdítsák elkényelmesedett ülepüket!

Így tehát erszényeitekkel, amik a játék elején nem túl vaskosak, felszerelkezve kell a birodalom 3 leghíresebb és legkiválóbb kocsmáját bejárnotok, és egymást felül licitálva felbérelnetek a sert vedelő törpéket magatokhoz csábítani. Mert hátszép dolog a hazaszeretet, de a nap végén mégis csak a jól mért aranyért mérik ki a következő korsót!

Maga a játék tehát licitálásból és szett gyűjtésből fog állni, egy érdekes csavarral megfűszerezve. Minden játékos 5-5 érmével rendelkezik a játék teljes szakaszában, amikből 3-at mindig a licitálásokra költ, 2 a tarsolyában marad. Akad azonban egy 0-s értékű érme, amivel ugyan licitálást nem lehet nyerni, viszont ezzel az érmével lehet az erszényben maradt másik két érmét fejleszteni.Bármikor, amikor valaki licitálásra 0-s érmét rak, ugyanúgy részt vesz a licitálásban, de a megmaradt 2 érméjének az értékét összeadja, az egyik érméjételdobja, és a helyére a közös készletből elvesz egy új érmét, aminek az értéke az előző kettőnek az összege volt. Nem elég tehát csak licitálgatni, fontos észben tartani, hogy az érméket fejleszteni kell, és ezek időzítésén is rengeteg múlhat.

A játék másik aspektusa a szett gyűjtögetés. A törpék 5 klánba tartoznak, mindegyik más módon jelent győzelmi pontokat, ha viszont egy sort össze tud valaki állítani, tehát minden klánból van 1-1 tagja, azért értékes, erős hősre tehetszert. Minden újabb sor újabb hőst jelent, amit nem könnyű kivitelezni, viszont nem is mindig célravezető taktika csak a hősöket gyűjteni.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2021. 04. 14. -
Nagyon klassz játék, amiben ugyan a kerettörténet (megyünk sárkányt ölni) minimálisan sem jelenik meg, viszont remekül vegyíti a licitálás és a tablóépítés mechanizmusokat, miközben a pénzeinkkel való váltások is nagyon érdekesen vannak megoldva. Talán negatívumként a rövidségét tudnám csak felhozni, én még szívesen építgettem volna pár körön keresztül a csapatomat, de talán ezen majd javít egy kicsit a remélhetőleg hamarosan érkező kiegészítő.