Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Speed Monster társasjáték

3.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Reflexshop
Nem értékelt

A világűrből érkező lények elérték a Földet. Kommunikálni akarnak velünk, de… meg kell tanulniuk a nyelvünket. A Speed Monster társasjátékban szavakat kell alkotnod azzal a kezdőbetűvel, ami az adott kártyán található, hogy az űrlények kommunikálni tudjanak velünk.

De ez nem ilyen egyszerű!

Azokra a szavakra is emlékezned kell, amiket játékostársaid mondtak! 

Leírás

Ezek a kedves lények egy messzi galaxisból érkeztek a Földre a Speed Monster társasjátékban, és beszélni akarnak velünk...de sajnos még nem ismerik a nyelvünket! Mondj szavakat a kártyákon lévő kezdőbetukkel, hogy az idegenek könnyebben megtanulják a kommunikációt - de figyelj jól, nem elég új szavakat mondani, a korábbiakra is vissza kell emlékezni!

Előkészületek:

Keverd meg a kártyákat, majd oszd szét őket egyenlően a játékosok között! A játékosok helyezzék a kapott kártyákat egy képpel lefelé fordított pakliban maguk elé.

A Speed Monster játékszabálya:

A játékosok az óramutató járása szerint, felváltva következnek. Amikor rád kerül a sor, húzd fel a paklid legfelső kártyáját, és képpel felfelé rakd az asztal közepére, ahol mindenki látja és eléri. Ha két egymást követő kártyán ugyanaz az űrlény vagy ugyanaz a betű szerepel, a játékosoknak az asztal közepén lévő kupacra kell csapniuk. A leggyorsabb játékosnak mondania kell egy szót, ami a legfelső kártyán lévő betűvel kezdődik, szét kell osztania a középen lévő paklit a többi játékos között, majd fel kell húznia a paklija legfelső lapját, és középre kell tennie a megszokott módon.

A játék folytatódik, és mikor ismét ugyanaz az űrlény vagy ugyanaz a betű bukkan fel két egymást követő kártyán, a leggyorsabban csapó játékosnak először az előző szót kell kimondani, ez után kell szót mondania a legfelső kártyán lévő betűvel. Ilyen módon egyre több és több szót kell megjegyezni. Hibának számít, ha a szavak felsorolásakor eltéveszted a sorrendet vagy kihagysz egy szót, vagy úgy csapsz középre, hogy nem volt egyforma űrlény vagy betű a két egymást követő kártyán. Ha hibáztál, fel kell venned a középen lévő kártyákat, és a paklid aljára kell tenned őket. Ezután új forduló kezdődik, új szavakkal (az előző "szóláncot" már nem kell majd felsorolni).

A játék vége:

Amint egy játékosnak az összes kártyája elfogyott, megnyerte a játékot!

A doboz tartalma:

50 kártya
Ajánlott kor: 8+

Játékosok száma: 2-6

Miket fejleszt a játék?

Memória
Érvelés
Képzelőerő és kreativitás
Együttműködés, irányítás
Szóbeli kifejezőkészség - és kommunikáció
Optikális-manuális koordináció
Térérzék
Motorikus készségek
Érzelmek
Önbecsülés
Problémamegoldás és kreatív gondolkodás
Írás-olvasás
Szókincs

Paraméterek

Korosztály 8+
Mechanikaquestion_mark ügyességi
Ajánlott korosztály 8+
Játékosok száma 2-6 fő
Játékszabály jellege egyszerű
Játékidő 15 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa gyorsaság, megfigyelés, szókincs
Kiadás éve 2020
Nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező
Illusztrátor

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.