Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
ÚJ FIZETÉSI MÓD-BARION
20.000 FT FELETTI RENDELÉS ESETÉN DÍJMENTESEN SZÁLLÍTUNK!
A VÁSÁRLÁS NINCS REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTVE, ANÉLKÜL IS LEADHATOD RENDELÉSED!

"Száll a (kocka)madár ágrul ágra..." - CuBirds (Kockanári)

"Száll a (kocka)madár ágrul ágra..." - CuBirds (Kockanári)

Jellegzetes látvány, ahogy a madarak villanydrótokon, kerítéseken, akár ablakpárkányokban, szépen, felsorakozva ücsörögnek és bámészkodnak. Időnként egy-egy felreppen, mások jönnek a helyükre. De ha valaki felzavarja őket, és egyszerre mind az égbe szökkennek, akkor abból hatalmas káosz és szárnycsapkodások  kavarodása lesz. Most akkor ki melyik rajhoz tartozik?

Ehhez fogunk kelleni mi, játékosok, hogy okos tervezéssel és némi szerencsével a megannyi, összekeveredett madarat fajtáik szerint rajokba rendezzük a KocKanári (CuBirds) játék során.

KocKanári egy könnyen tanulható, rövid játékidővel rendelkező, szett gyűjtögetős kártyajáték, amiben a célotok az összekeveredett madárfajok szeparált rajokba rendezése. 2-5 fő játszhatja, egy átlagos játékparti pedig 20-30 perc alatt lezavarható, így ideális könnyedcsaládi játéknak, 7-8 éves kortól gyerkőcöknek, kezdő társasjátékosoknak, vagy két komolyabb társas között / előtt / után, úgymond fillernek.

KocKanári doboz

KOCKANÁRI TÁRSASJÁTÉK

 

 

A játék előkészületekor minden játékos kap 8-8 lapot a kezébe1-et maga elé, a játéktérre pedig az osztó terít 4 sorbasoronként 3-3 kártyát. Ezt követően kezdődhet a játék.

Minden körben az aktív játékosnak két akciója van.

Az első kötelező- lapot játsszon ki a kezéből. Ehhez ki kell választania egy fajt a kézben tartott lapjai közül, és az összes, ahhoz a fajhoz tartozó madarát egy sorba kell helyeznie. Dönthet úgy, hogy a sor két szélére helyezi a kijátszott lapjait, és akkor minden közrefogott kártyát a sorból felvesz a kezébe, vagy, ha nem tud (a kijátszott fajból csak egy darab volt a kezében, és a lehelyezett sorban sincs belőle), esetleg nem akar (nincs olyan a játéktéren, amit elkezdett gyűjteni) ilyen módon lapot szerezni, akkor csak valamelyik sor szélére helyezi a kezéből a kártyá(i)t, majd a húzópakliból 2 új lapot szerez.

A másik akció- opcionális, méghozzá a madarak rajokba rendezése. Minden kártya jobb felső sarkában van két szám, „ ” jellel elválasztva egymástól. A kisebbik szám a kis madárrajt, a nagyobbik a nagy madárrajt jelöli. Ezek annyit jelentenek, hogy minimum annyi lapot kell összegyűjteni az adott fajból, majd ha ez sikerült, akkor minden, ahhoz a fajhoz tartozó kártyát el kell dobni a kézből, és kis raj esetén 1nagy raj esetén tartható meg az eldobott lapok közül a játékos előtti tablóban.

KocKanári - Cubirds - kártyák, kártyatípusok

Ezután a következő játékoson a sor, aki szintén ezt a két akciót hajthatja végre, és ez így meg körbe körbe, egészen addig a pontig, amíg valakinek elfogy a kártya a kezéből. Ugyanis, a játék egyetlen forduló alatt nem lesz befejezve, a rutinos társasjátékosoknak esetleg már fel is tűnhetett, hogy 8 lapos kezdőkézzel ez a gyűjtögetés nem fog összejönni. És ez így is van.

Amint bármelyik játékosnak egy madárraj kijátszása után elfogy kezéből minden lapja, az adott forduló véget ért. Mindenki más, akinek maradt kártya a kezében, azokat eldobja, majd akinek elfogyott a kezéből minden kártyája, lesz az új osztó, és egy új forduló veszi kezdetét.

Az új forduló ugyanolyan előkészülettel kezdődik, mint a játék eleje, és a körök is ugyanúgy zajlanak, mégis fontos odafigyelni a fordulókra. Nem magukért a fordulókért, hanem mert aki elsőnek ki tudja üríteni a kezét, előnyt tud szerezni a többiekkel szemben, hiszen velük eldobatja minden lapjukat, az addigi kézben pihenő gyűjtemények, az értük tett erőfeszítés semmivé lesz. Néha akár meccsfordító is lehet, ki üríti ki hát a saját kezét, hogy ezzel másokat hozzon hátrányba.

Végezetül, a játékvégi célról még nem esett szó. Egy parti KocKanári addig tart, amíg valamelyik játékos összegyűjti 7 faj 1-1 madarát maga előtt a játékban található 8 fajból, vagy valakinek sikerül 2 különböző fajból legalább 3-3 darabos szettet megszereznie.

KocKanári - Cubirds - előkészítés / setup

KocKanári egy egyszerűen megtanulható, könnyed játékmenettel bíró, kedves családi kártyajáték.

A lapok grafikája is magával ragadó. A színek használata élénk, de nem rikító, a madarak megjelenése aranyos és kedves, de nem cukormázas, és bár kubista stílusban készült, mégis élettel teli és vidám.

Ha tehát valami üde, pörgős kis kártyajátékot keresnétek, amivel az egész család, a gyerkőcöktől nagyszülőkig jól érezheti magát, akkor a KocKanári tökéletes választás lesz számotokra, amit máris kosaratokba tehettek:  Kosárba

Tartalomhoz tartozó címkék: Ajánló