Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szurdokerdő kalandorai társasjáték

12.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Reflexshop
Nem értékelt

Ebben a különleges, mégis édes kooperatív játékban a játékosok a Szurdokerdőt próbálják meg minél alaposabban felfedezni.

De ez a felfedezés nem egy délutáni séta az erdőben: szörnyekkel kell csatároznotok, különböző készségekre és felszerelésekre rátenni mancsotok, nem utolsó sorban pedig igyekeznetek kell legyőzni a sötét rengeteg mélyén rejtőző gonoszt. A fordulókra osztott játék végén vagy együtt nyertek… vagy együtt veszítetek. Vajon mennyire lesztek ügyesek?

Leírás

A Szurdokerdő kalandorai egy izgalmas, együttműködős kalandjáték 1-4 játékos részére. A játékosok a klasszikus játékban felderítik az erdőt, különböző szörnyekkel csatáznak, miközben különböző felszerelést gyűjtenek. Itt minden kooperatív! Közös erővel kell legyőznötök a legfőbb zsarnokot, hogy megszabadítsátok otthonotokat a sötétségtől.
Vajon ti nyertek majd?

A játékosok egy hatalmas erdőt, a Szurdokerdőt, fedezik fel a játék során. A társasjátékban az erdőt a játékosok bővítik az erdőlapkák segítségével, így a felfedezendő terület egyre nagyobb és nagyobb lesz. Kalandozzatok, fedezzétek fel Szurdokerdőt és győzzétek le a rengeteg végén váró szörnyet! Vajon sikerrel jár a küldetésetek vagy beletörik a kardotok?

Játék előkészületek:
 

Miután mindenki választott magának egy hőst, vegye magához a hozzá tartozó hőstáblát, erőkártyát és figurát, majd pedig egy kék (hősök gömbjeinek és zsarnokok veszélyszintjének jelölése) és piros (a hősök életpontjainak jelölése) jelölőt is. Majd keressétek meg a kezdőlapkát (a hátlapja eltér a többi lapka hátlapjától) és a zsarnoklapkát.

Ez utóbbit helyezd a játéktér szélére és ennek tetejére helyezd összekeverve a maradék erdőlapkát. Következő lépésként képpel lefelé fordítva keverjétek meg a szörnyjelölőket és rakjátok a játéktér szélére. Külön-külön keverjétek meg és alkossatok 3 lefelé fordított különálló húzópaklit. A jelölőket helyezzétek mindenki számára könnyen elérhető helyre, ez lesz a közös készletetek.


Már kezdődhet is a játék! Az lesz a kezdőjátékos, aki a legutóbb járt erdőben.

Minden forduló két egymást követő fázisból áll:


1. fázis: Felfedezés
 

A fázis során a játékosok 1-1 lapkával bővítik az erdőt. Az óramutató járásával megegyező irányba haladva húzzatok egy-egy lapkát az erdőlapkapakli tetejéről - ezt felfordítva bővítsétek valamelyik irányba a már meglévő erdőt. (Figyeljetek arra, hogy a már meglévő utak folytatódjanak és kerüljétek el a zsákutcákat!)


2. fázis: Kaland
 

A kezdőjátékossal kezdve mindenki dob a 4 hőskockával és egy egy akcióhoz rendeli azokat. Az eredményeknek megfelelően irányítja majd a saját hősét. (Dobás előtt ellenőrizd le, hogy van-e hatással rá méreg.) Ha nem tetszik valamelyik dobás, akkor egyszer újradobhatod a kocka eredményét - ezután bármilyen sorrendben végrehajthatod őket. Lépés, összpontosítás, különleges akciók, megidézés!
 

Lépés: A hőskocka 1-2-3-as értékű oldalai. A játékos köteles végrehajtani a lapka hatását.

Összpontosítás: A kockák 4+ értékű oldalai. Ezáltal juthat a játékos gömbhöz (ezt csak a következő körtől lehet felhasználni).

Különleges akciók: A hőskocka 5 és 6-os értékű oldalai.

Megidézés: A kocka bármelyik oldala duplázva. Ezáltal a kör végéig jár egy plusz erőkocka.
 

Zsákmánykártyák használata: A zsákmánykártyáknak két típusa van: állandó (mindig figyelembe kell venni) és korlátozott (csak az aktív játékos köre alatt kell figyelembe venni).


Gömbsáv és a gömbök használata: 10-nél több gömbje egy játékosnak sem lehet. Ezek segítségével dobható újra a csatakocka, lehet vásárolni a kofától vagy 3 db-ot elkölthetsz, hogy felszabadítsd az egyedi erődet.


Győzzétek le a szörnyeket, jussatok el az erdő szélére és nézzetek szembe a szörnyű zsarnokkal, aki elől nincs menekvés.  Fedezzétek fel a sűrű rengeteget, ha pedig merésznek érzitek magatokat, akkor ugorjatok fejet az 5 részes kampányba!


Légy bátor és tedd próbára tudásodat az egyszemélyes játékmódban, ahol egy kétfős hőscsapatot irányíthatsz. A fordulók menete ugyan az, mint a rendes játék során.

A Szurdokerdő kalandorai játékban saját kedvetekre állíthatjátok a nehézségi szintet. Egy különleges kalandos társasjátékról van szó, amely könnyen értelmezhető és rengeteg változatosságot rejt magában az egyszemélyes játékmódtól kezdve egészen a nehézségi szint megválasztásáig.

Vajon ti elsőre legyőzitek a nagy zsarnokot?
 

A doboz tartalma:

1 szabálykönyv, 4 hőstábla, 4 hősfigura, 4 hőskocka (piros), 4 csatakocka (fekete), 4 erőkocka (lila, zöld, kék, narancssárga), 4 piros jelölő, 6 kék jelölő, 24 erdőlapka, 25 zsákmánykártya, 12 eseménykártya, 4 hőserőkártya, 8 barlangkártya, 5 fogadókártya, 6 zsarnokkártya, 3 töviskártya, 1 dühöngőszörnyek-kártya, 1 dühöngőzsarnokok-kártya, 20 szörnyjelölő (gomba, növény, szellem, csontváz, kígyó), 5 zsákmányjelölő, 3 eseményjelölő, 5 méregjelölő, 5 tövisjelölő, 4 kristályjelölő, 1 fagyjelölő, 3 levélpajzsjelölő, 3 +1-es pajzsjelölő, 1 +1-es csatakocka-jelölő, 22 küldetésjelölő (6 gomba, 2 üresüvegcse, 4 táborhely, 10 romlás).

Paraméterek

Korosztály 10+
Mechanikaquestion_mark kooperáció
Ajánlott korosztály 10+
Játékosok száma 1-4fő
Játékszabály jellege egyszerű
Játékidő 30-40perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa kooperáció
Kiadás éve 2023
Nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) nem
Tervező
Illusztrátor

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.