Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alhambra társasjáték

8.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Piatnik
Nem értékelt

Az Alhambra egy mesteri taktikai társasjáték, mely meghódította már a világ nagy részét!

Világraszóló versenyt hirdettek ki az Ibériai-félszigeten! A világ legjobb építőmesterei érkeznek Granadába, hogy tudásukat bizonyítsák. Ki építi a legnagyobb, legértékesebb vagy a legbiztonságosabb Alhambrát? 

Díjak és jelölések:

  • 2003 Az év játéka (Spiel des Jahres) fődíjas
  • 2003 Essener Feder Best Written Rules győztes
  • 2005 Arets Spill Best Family Game győztes
  • 2005 Vuoden Peli Adult Game of the Year győztes

Youtube videók

Leírás

Alhambra játékszabály röviden:

Minden fordulóban lehetőség van pénzeszközök gyűjtésére, épületelemek vásárlására, vagy palotánk kényszerű átépítésére. A játékosok palotaelemeket (torony, kert, szeráj, stb.) vásárolnak, és ezeket hozzáépítik saját palotájukhoz, ügyelve az épületek határainál az illeszkedési szabályokra. Az egyes épületek ára a játékban használt 4féle pénznem egyikében adott. A játékosok kezében különböző címletű, és fajtájú pénzcsomagok gyűlnek, melyeket nem lehet sem fel,- sem átváltani, így vásárlásnál néha nem áll rendelkezésre a megfelelő fizetőeszköz, illetve a pontos összegnél esetleg többet kell fizetniük. A pontos összeg kifizetéséért jutalom akció jár. 
A játék célja, hogy palotánk a többi játékostárssal összehasonlítva minél több épületelem tekintetében utasítsa maga mögé a többieket. (Például a legtöbb toronnyal, kerttel, stb. rendelkező palota kap pontot, mert ha egyik épületelemből sem alkotunk kimagaslót, nem tudjuk magunkra felhívni a figyelmet.) Ajándék pontok járnak palotánk összefüggő városfalának hosszúságáért is, tehát az építkezésnél ez is komoly szempont. Az épületelemek éleinél előforduló városfalak egyszerre jelentenek pontokat értékelésnél és akadályozzák további épületelemek csatlakoztatását.

A játék nem agresszív, játékostársainkat nem károsíthatjuk meg. - legfeljebb elhalásszuk előlük a legértékesebb épületelemeket, ha számunkra hamarabb állt rendelkezésre a megfelelő összeg a kívánt pénznemben -, így igazi családi játék, ahol ennek ellenére marad szerepe a kombinációnak, stratégiai érzéknek.

 

 

Paraméterek

Korosztály 8+
Mechanikaquestion_mark szettgyűjtés
Ajánlott korosztály 8+
Játékosok száma 2-6 fő
Játékszabály jellege közepes
Játékidő 60 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa területszerzés/gyűjtés,erőforrás menedzsment
Kiadás éve 2003
nyelvi függőség nyelvfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Fejlesztési területek stratégiai és taktikai gondolkodás,kombinációs készség

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.