Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rá: A Nílus völgyének krónikája társasjáték

14.890 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető
Nem értékelt

Az ókori Egyiptom földjén jársz a fáraók korában. Az uralkodók erős, bürokratikus rendszert hoztak létre. A politikai hatalom mellett, azonban vallási vezetők és Rá istenség fiai is, akiknek egyik fő céljuk a maat az élet egyensúlyának és harmóniájának a fenntartása.

Ebben az aukciós játékban kell jókor megtenni a liciteket, hogy három korszakon keresztül erősítsd a hatalmad, gazdagítsd Egyiptom kultúráját és kövesd az istenek útmutatását.Ezt megteheted emlékművek építtetésével, a Níluson való gazdálkodással vagy akár a fáraók befolyásolásával.

Ez a klasszikus játék 1500 éves történelmet ölel fel, közel 1 óra alatt, a blöffölés és az izgalom sem hiányzik belőle. A játékot Reiner Knizia tervezte, akinek a nevéhez például az Eldorádó legendája társasjáték is fűződik. Ha a szerencse is melléd szegődik te vezeted az aranykorba Egyiptomot és örök időre bevésed a neved a történelemkönyvekbe.

Leírás

A játszma menete:

Egy Rá játszma három korszaknak nevezett részéből áll. A korszakok mindegyikében a játékosok egy-egy akciót hajtanak végre, hogy növeljék civilizációjukat és fejlesszék kultúrájukat - hogy jutalmakra és elismerésre tegyenek szert.

Az első kört a legnagyobb napkorongot birtokló játékos kezdi - és az óramutató járásával megegyező irányba megy körbe. Egy korszak akkor ér véget, ha az összes napkorongot képpel lefelé fordítottátok, vagy a napbárka elérte a Rá sáv végét. A játékot az nyeri, aki a három korszak alatt a legtöbb pontot gyűjtötte össze.

A körödben egy akciót hajthatsz végre az alábbiak közül:

lapkát húzol - húzz egy lapkát a zsákból, ha Rá lapkát húztál, akkor vedd magadhoz a napisten szobrát és hajts végre egy árverést.
megidézed Rát - mondd, hogy "Megidézem Rát!", vedd magadhoz Rá szobrát és hajts végre egy árverést.
istenséglapká(ka)t költesz - egy korábban megszerzett istenséglapkát elkölthetsz és helyette elvehetsz egy nem-istenséglapkát. Ha az katasztrófalapka, azonnal hajtsd végre.

A Rá: A Nílus völgyének krónikája társasjáték egy gyönyörű grafikával és fa elemekkel teli stratégiai társasjáték, amelyben nem csak az alkudozás elemeit ismerhetik meg a játékosok, hanem az egyiptomi kultúrába és istenek világába is betekintést nyerhetnek.


A játékban a jókor megtett licitek szinte elengedhetetlenek a győzelemhez, olyanok mint a szerencse forgandóságának elfogadása - egy fáraó ugyan nem szállhat szembe az istenek szeszélyeivel, de jókor megtett lépésekkel előnyt és akár sikert kovácsolhat belőlük.


Vívdd ki a történelem tiszteletét, véssék a Te nevedet a pergamenek lapjaira és bizonyítsd, hogy Rá rátermett fia vagy! Vezesd az aranykorba Egyiptomot! Menni fog?

Paraméterek

Korosztály 12+
Mechanikaquestion_mark lapkalehelyezős
Ajánlott korosztály 12+
Játékosok száma 2-5fő
Játékszabály jellege közepesen összetett
Játékidő 30-60perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa
Kiadás éve 2023
Nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező
Illusztrátor

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.