Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Unmatched: Legendák ligája - Első felvonás társasjáték

12.990 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Iello
(2)

Igényes, egyedi, különleges taktikai játék, ahol a grafika már önmagában lenyűgöző!

Olyan érdekes harcrendszerrel bíró társasjáték, ahol minden karakterrel máshogyan kell játszani,mégis egy könnyen érthető és gyorsan megtanulható szabályokkal rendelkezik.

Ajánljuk bárkinek, aki szereti az egyedi, különleges társasjátékokat és nem zavarja, ha ketten játszható!

Youtube videók

Leírás

Üdvözlünk az Unmatched arénáiban, a Legendák ligájában, ahol a csatatéren senki sem egyenlő!Ebben az akciódús taktikai játékban minden játékos egy ismert, legendás harcos bőrébe bújhat, hogy hírnévre és dicsőségre tegyen szert, miközben összemérik egymással erőiket. A játék menete és szabályai roppant egyszerűek, mindenki a körében 2 darab akciót hajthat végre, és összesen 3 fajta akció létezik a küzdőtéren: tervezésmozgástámadás.

tervezés legegyszerűbb fajta akció, ezt a kártyákon egy villám ikon jelzi, a játékos kijátssza az adott lapot, aminek rögtön létrejön a képessége, ezt nem is kell tovább ragozni.

mozgás során a játékosnak húznia kell egy kártyát a paklijából, ez kötelező, ugyanis ha valakinek elfogytak a lapjai, és nem tud húzni, a körei meg vannak számlálva! Nem csak azért, mert elfogynak az akció lehetőségei, hanem mert minden alkalommal a karakterei sebesülést szenvednek el ilyenkor. A húzás után pedig minden karaktert mozgathat a játékos a pályán annyi mezővel, amennyi a hősének, a fő karakterének a mozgási értéke, de lehetőség van kártya kézből eldobására, hogy ezzel további mezőket lehessen lépni. A mozgásra még további 2 kitétel vonatkozik: ellenséges karakteren nem lehet átmozogni, illetve másik karakter által elfoglalt mezőn akkor sem lehet megállni, ha az saját karakter.

Végül a támadás, ehhez 3 ikon is tartozik. A csillag támadás ikonja, a pajzs védekezésé, de van egy félcsillag-félpajzs ikon is, ami egyaránt szolgálhat támadó vagy védő kártyaként is. A támadás során a két fél kiválaszt 1-1 kártyát a kezéből, képpel lefelé kijátssza azt, majd egyszerre felfedik a lapjaikat. Ekkor ki kell értékelni, hogy melyik kártyának volt nagyobb értéke, illetve, hogy melyik kártya képessége mikor aktiválódik - csata előttcsata közben vagy csata után. Ez talán bonyolultnak tűnhet, és valóban, ez az Unmatched "legösszetettebb" része, de ez sem fog gondot okozni, főleg olyan gyerkőcöknek, akik videójátékokon edződtek. Tehát ezeket a tulajdonságokat figyelembe vetve állapítjuk meg, hogy az adott támadás akciót a támadó vagy a védő fél nyerte-e meg?

Fontos azonban észben tartani, hogy hőseink és az őket segítő társak bizonyos értelemben korlátolva vannak, nem tudja bármelyik karakter bármelyik kártyát kijátszani, kivéve, ha ez a kártyán fel van tüntetve!

Az Unmatched lényege tehát, hogy igyekezzünk az ellenfelünk, vagy csapatjáték (2x2 fős csapatok egymás ellen) esetén az ellenfeleink hőseit kiütni, mielőtt ők teszik ezt meg velünk. Maga a játékmenet nem bonyolult, viszont rengeteg taktikai készséget kíván a játék. Ugyanis az egyes hősök mind-mind más képességekkel, valamint hátrányokkal indulnak, így mindegyikük más taktikát, játékstílust igényel.

Azok számára, akik szeretik a taktikus játékokat, az igényes minifigurákat, az arénaharcokat, esetleg a MOBA videójátékos műfajt, az Unmatched sorozat kiváló választás lehet. A sorozat bármely tagja önállóan is játszható, így nincs igazán kiegészítő vagy alapjáték, de az igazi élményt a különböző fejezetek kombinálhatósága adja, mert bármelyik pályán bármelyik hőst egymásnak lehet ereszteni, hogy mindegyikük megtapasztalja...

A csatatéren senki sem egyenlő!

Paraméterek

Korosztály 10+
Mechanikaquestion_mark paklitervezés
Játékidő 20 - 40 perc
Játékosok 2 - 4
Ajánlott korosztály 9+
Komplexitás Egyszerű
Játék jellege egyszerű
Játék mechanizmusa paklitervezés, területmozgatás,váltakozó képességek
Kiadás éve 2021
nyelvi függőség nyevfüggő
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Fejlesztési területek
Tervező Rob Daviau, Justin D. Jacobson
Illusztrátor Oliver Barrett

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2021. 03. 25.
4 játék után, azt mondhatom, hogy annál jobb ez a játék, minél többször játszunk vele! Amikor már 1-1 karakter képességét ismerjük és JÓL tudjuk használni, igazán kiélezett harcokra számíthatunk!
A téma és a kivitelezés is egyaránt tetszik!
Várom a kiegészítőket, az új karaktereket, mert számomra pont az a játék, amit szeretek!Gyors, pörgős, változatos!
|
2021. 01. 18.