Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Virtú társasjáték

19.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Reflexshop
(1)
A változások korszakát éljük, amikor véget ért a középkor és megszületett a modernitál... A kormányban lévők számára eljött a bizonyítás ideje. A városodnak meg kell őriznie pozícióját, és neked mint a hercegnek ezen kell dolgoznod. Vajon felnősz a feladathoz, te leszel az ideális államférfi?

Leírás

A Virtú egy eredeti mechanizmus segítségével modellezi a kormányzás művészetét. Taktikai lehetőségeid a játékostábládon egy kártyarondelként körvonalazódnak, és ezt céljaidnak megfelelően kell fejlesztened. Vezess ostromló seregeket, vagy jelölj ki ügynököket, és a falvak gazdát cserélnek. De más stratégiai dimenziókat is figyelembe kell venni: a művészek, kereskedők vagy diplomaták is hozzájárulhatnak tekintélyed növeléséhez... Dönts bölcsen, és cselekedj a megfelelő mértékű leleményességgel és találékonysággal, hogy Itália mesterévé válj.

„Kétféle módszer van a küzdelemben: az egyik a törvényekkel, a másik az erőszakkal. Emberi tulajdonság az egyik, állati sajátság a másik. Mivel azonban az egyikkel némelykor nem boldogulsz, a másikhoz kell folyamodnod." Niccoló Machiavelli: A fejedelem
 

A Virtú társasjátékban nem csak egy nevezetes történelmi korszakba, a reneszánszba, kapunk mélyebb betekintést, hanem lehetőséget kapunk, hogy mi legyünk Machiavelli által is elképzelt tökéletes vezető. A játék által rá láthatunk a kormányzás művészetére, hogy mennyire nehéz vagy éppen könnyű egy államvárost igazgatni, főként egy háborúkkal teli időszakban.
 

A játék célja:

Minden játékos egy-egy olyan kiemelkedő dinasztiát képvisel, amely nagyban befolyásolta az itáliai reneszánszot: a nápolyi Aragónia, a milánói Sforza, a firenzei Medici, a velencei dózsék vagy a római Borgia. Növeld meg hatalmadat és fennhatóságod, válj Itália mesterévé!

Itt minden döntésednek súlya van! Döntéseiddel és akcióiddal tekintélypontokat szerezhetsz. A kormányzás által erőforrásokhoz juthatsz, tudósokat és művészeket támogathatsz, kereskedhetsz, és megszerezheted az irányítást más városok fölött, miközben a politikai intirkák és az idegen nagyhatalmakkal való szövetségek szakértőjévé válhatsz.
Egy játék során két nagy évszakon, korszakon haladtok keresztül. Az első fázis a tavasz lesz, mikor hat különböző akciót hajthattok végre: kormányzás, pártfogás, kereskedés, bekebelezés, hadviselés, cselszövés. Itt minden akció után plusz pontokat szerezhettek. A második fázis, tél, abból áll, hogy teljesítitek a fizetéseket, palota átrendezése, kártyák/lapkák vásárlása, seregek toborzása, szövetkezés.

A Virtú egy összetett társasjáték, ahol minden játékos egy-egy városállamot irányít és próbálja őket minél magasabb szintre fejleszteni. Ismerkedj meg egy jelentős történelmi időszakkal, próbáld ki magatokat egy megpróbáltatásokkal teli világban és kerülj ki te győztesként!

Paraméterek

Korosztály 14+
Mechanikaquestion_mark területfoglalás
Ajánlott korosztály 14+
Játékosok száma 2-5 fő
Játékszabály jellege összetett
Játékidő 90-200 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa
Kiadás éve 2023
Nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező Pascal Ribrault
Illusztrátor Fabrice Weiss, Alena Stepanova, Svetlana Pikul, R. Gewska

Vélemények

4.00
1 értékelés
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 02. 18.
Semmi esetre sem egy könnyű "menő divat" játék. A játék során közösen tanultuk a szabályokat, ami nem kis időt igényelt és nem is mondanám egyszerűnek. Sőt, ezt a szabálykönyvet érzem a játék egyik leggyengébb pontjának. Nagyon sok idő kellett mire az első játékot be tudtuk úgy ahogy fejezni, de az érzés az élmény ekkor már jónak tűnt. A későbbi partikat alkalmaival ez mind könnyebb lesz, és a tervek szerint párszor még asztalra kerülni.