Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Messina 1347 társasjáték

19.090 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Delicious Games
Nem értékelt

Készen álltok egy újabb utazásra a múltba? Részt vennétek egy fontos történelmi eseményben segíteni? Akkor hajrá, irány Szicília, segítsetek megtisztítani a fertőzött várost!
 

Youtube videók

Leírás

Ebben a városban ütötte fel a fejét először a fekete halál Európában, amelyet patkányok hurcoltak be a kikötőből. A játékosok nemesi családok fejeként megfutamodunk a járvány elől, hogy a városon kívülről, biztonságos távolból erőforrásokat tudjunk gyűjteni, pénzen segítőket fogadjunk fel, akik visszatérnek a városba, és városrészeket tesznek használhatóvá. Nemesként nem fennkölt célok vezérelnek minket – a többieknél nagyobb hírnévre szeretnénk szert tenni! 
Vladimir Suchy, az összetett és hangulatos stratégiai játékok tervezője már meggyőzött minket játékaival, a Víz alatti városokkal és a Praga Caput Regnivel. Most a XIV. századba utazhatunk vele.

1347-ben kereskedőhajók érkeztek a Krím-félszigetről a szicíliai Messina kikötőjébe. A hajókon patkányok voltak. A patkányokon bolhák. A bolhák pedig magukkal hozták a dögvészt, mely később a fekete halál nevet kapta. Az elkövetkezendő négy évben Európa városaiban a népesség fele odaveszett.

A játékosok Messina környéki földekkel rendelkező nemescsaládok szerepét öltik magukra. Céljuk, hogy az embereket a birtokukra költöztessék, így megmentve őket a pestistől. Miközben Messinában egyre jobban terjed a dögvész, a játékosok független közösségeket hoznak létre és megpróbálják tűzzel megfékezni a járvány terjedését.

A játék utolsó fordulóiban a járvány enyhülni kezd, a játékosok pedig visszaköltöztetik az embereket, hogy újra benépesítsék Messinát.

Paraméterek

Korosztály 12+
Mechanikaquestion_mark rácsmozgás
Ajánlott korosztály 12+
Játékosok száma 1-4 fő
Játékszabály jellege összetett
Játékidő 45-120 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa moduláris tábla, váltakozó képességek, munkás-elhelyezés, rácsmozgás
Kiadás éve 2022
nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező Vladimír Suchý, Raúl Fernández Aparicio
Illusztrátor Michal Peichl

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Kapcsolódó termékek

Praga caput regni társasjáték

16.490 Ft
Értesítés kérése