Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A király dilemmája társasjáték

33.990 Ft
30.591 Ft
3.399 Ft 10%
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Delta Vision
Nem értékelt

A király dilemmája™ egy interaktív narratív játékélményt kínáló társasjáték, melyben a számtalan elágazó történetvonal sokféle végkifejlethez vezethet. A játék mechanikájának alapját az eseménypakli folyton változó tartalma biztosítja.

A játékosok nemesi házakat irányítanak az Ankist Királyságban. Minden körben húztok egy kártyát a dilemma­pakliból, majd megismeritek a lassan kibontakozó történet egy újabb elemét. A kártyák mindegyike egy problémával szembesíti a Tanács tagjait, melyet meg kell oldaniuk a király nevében. Mivel a király belső körének tagjai vagytok, így a döntésetek meghatározza majd, milyen irányt vesz a történet menete és mi lesz a királyság sorsa. Minden esemény csak egyszer következhet be: ekkor megvitathatjátok az érveiteket és alkudozhattok más játékosokkal, ám végül döntést kell hoznotok, mely meghatározza az esemény kimenetelét, valamint így léphettek tovább a történet egy új szálán, mely újabb eseményeket nyit meg.

Működtetnetek kell a királyságot, ám eközben igyekeznetek kell a legtöbb előnyt szerezni a házatok számára. Ez a hatalmi viszály háborúba, éhínségbe vagy lázadásba vezetheti a királyságot, de akár jólétet és gazdagságot is hozhat. Mindez csak a döntéseiteken múlik! Ám ami jó lehet a királyságnak, nem feltétlen lesz jó a házatoknak.

Vajon a nagyobb jó érdekében cselekszetek-e vagy magatokra gondoltok majd?

Leírás

Hogyan lehet megoldani a paraszti éhínséget? Kell-e példát statuálni  a vallási eretnekekkel? Finanszírozhatja-e a korona a következő költséges expedíciót? Az ehhez hasonló kérdéseket megvitatják az Ankist Királyság Tanácsának játékosai. Döntéseid közvetlen hatással vannak a birodalom stabilitására, de mindegyik elkötelezettnek érzi magát saját nemesi háza érdekei iránt. A konfliktus lehetőségét figyelembe veszik. A tanácsüléseken kitartó tárgyalás, ravasz viták és élénk vesztegetés zajlik. A szavazással hozott döntések hosszan tartó hatást fejtenek ki, és irányítják a játék narratív szálait. Ily módon minden játékoscsoport megtapasztalhatja az Ankist több évszázadon átívelő történetének saját változatát, mintegy 20 egyéni játékon keresztül.

Paraméterek

Ajánlott korosztály 12+
Játékosok száma 3-5 fő
Játékszabály jellege egyszerű
Játékidő 60-90 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa szavazás, történetmesélés
Kiadás éve 2022
nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Fejlesztési területek
Tervező Lorenzo Silva, Hjalmar Hach
Illusztrátor Giulia Ghigini, Giorgio Baroni

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Blood Rage társasjáték (2021-ES KIADÁS)

29.990 Ft 26.991 Ft
2.999 Ft 10%
Rendelhető

Szunnyadó istenek társasjáték

31.990 Ft 30.490 Ft
1.500 Ft 5%
Rendelhető

Gólem társasjáték

27.990 Ft 25.191 Ft
2.799 Ft 10%
Rendelhető

Tölgy társasjáték

26.990 Ft
Rendelhető

Agyaghadsereg társasjáték

26.990 Ft 24.291 Ft
2.699 Ft 10%
Raktáron