Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Föld és víz társasjáték

11.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Vagabund
Nem értékelt
Föld és Víz – egy kedves és okos lapkalerakosgatós játék!

Youtube videók

Leírás

Az egyik játékos a szárazföld, a másik játékos a tenger lesz, és minden játékos egy kétoldalas lapka szabadon választott oldalát illeszti a térképhez.
Felváltva helyeznek le lapkát. A trükk az a játékban, hogy a játékosok egyszerre építik akarva-akaratlan a másik játékos projektjét is. Pontot a befejezett, lezárt területekért kapunk.
Az újabb trükk az a játékban, hogy a befejezett tenger pontjait a tenger tulajdonosa kapja meg (a föld pontjai a föld megszemélyesítője), viszont a befejezett területen lévő összes bónusz azé, aki lezárja a területet!
Két alapakció van némely lapkán, mely segítségével újra mi jövünk, és lophatunk is a másik játékostól térképlapkát, ami nemcsak bosszantó, hanem hasznos taktikai elem.
A legjobban az tetszik, hogy újabb szabályokat is illeszthetsz a játékba, ha akarsz, és így eldöntheted a játék előtt, hogy nyugodt, könnyed borozgatás mellett játszol egy kellemes játékot, vagy az újabb szabályokkal és ravasz pontozási lehetőségekkel egy taktikus, komoly és kiélezett csatára vállalkozol.
Azonnali kedvenc lett. Az utóbbi időben a társasjáték-berkekben vita folyik arról, hogy a Land vs Sea vagy Carcassonne, nos, én döntöttem ????
Megújult egy régi, és ismert lapkalerakós játék hangulata, gyors, friss, és ropogós ötletek jellemzik e kis csodát, ráadásul más-más élményt nyújt a 3 és 4 személyes játékmód is! SZUPER!

A játékosok a Földet vagy a Vizet (illetve három játékos esetén még a Térképészmestert) személyesítik meg ebben a játékban. Minden játékos 2 darab, kétoldalú, hatszögletű lapkával játszik, amelyek szárazföldi és tengeri alakzatok kombinációját ábrázolják. A játékosok a saját körük során lapkákat helyeznek le, hogy közösen alkossanak meg egy középkori térképet.

A Föld játékos alapvetően úgy próbál meg lehelyezni lapkákat, hogy szárazföldi területeket építsen fel, a Víz játékos pedig úgy, hogy tengeri területeket hozzon létre. A lezárt területek lapkánként fognak pontot érni, így a szárazföldi területek a Föld játékosnak, a tengeri területek pedig a Víz játékosnak.

Egyes lapkákon bónuszpontok is találhatók, amelyeket az a játékos kap meg, aki lezárja az adott területet! Más lapkák azt teszik lehetővé, hogy a játékos kijátssza a nála lévő második lapkáját, vagy akár azt is, hogy ellopja egy másik játékos lapkáját.

A játék azonnal véget ér, amint az utolsó lapka is lehelyezésre kerül. A játékot az a játékos vagy csapat nyeri meg, aki a legtöbb pontot szerezte.

Ha már többször játszottatok a Föld és Víz alapjátékkal, akkor fedezzétek fel a pontszerzés új lehetőségeit is: a Hegyvonalat és Korallzátonyt, a Karavánt és Hajót, valamint az Útvonalpontokat!

Paraméterek

Korosztály 12+
Mechanikaquestion_mark lapkalehelyezős
Ajánlott korosztály 14+
Játékosok száma 2-4 fő
Játékszabály jellege egyszerű
Játékidő 30-40 perc
Játék jellege alapjáték
Játék mechanizmusa lapkaelhelyezés, útvonal építés
Kiadás éve 2022
Nyelvi függőség nyevfüggetlen
Játékszabály nyelvei (Magyar) Igen
Tervező Jon-Paul Jacques
Illusztrátor Jon-Paul Jacques

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.